Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangi Programlama Dili
#1
Benim İstediklerim...
Öğrendiğim Programla;
1-Web sayfası yapabileyim (phpde oldugu gibi)
2-Masaüstünde çalışcak, gerekirsen bir ağ sisteminde çalışcak(okulun ağ sistemi gibi), ve mesala tüm ağda çalışcak (yani ana server benim makinada olcak, samsundan,trabzondan,istanbuldan benim makinadaki programa bağlanacak...(client sistem gibi)


abi işte benim bunları yacağım bir program varmı? bir programı tam öğreneyim diyorum...hepsini tam yapayım...

1-php de web sitesi yapabiliyorum...(webde işimi çok iyi görüyor)
2-masaüstü programını neyle yapacam.. (php ile denedim. oluyor..ama sıkıntıları çok.. en basiti bilmeyen bir insan next next diyerek kuramıyor Smile ) ben delphi orta derecede biliyom..masaüstü prog. yaza bilirim..ama oda sıkıntılı oluyor..Smile
3- mesela yaptıgım programa samsundan, trabzondan bağlanıp nasıl yapcaklar. Smile

çok soru sordum galiba kısaca: ben bi programı çok iyi bilmek istiyorum.. onunda işimi çok iyi görmesini istiyorum....
piyasayı araştıdrım

c#
c++
visual net
vb. programlar var... ama hangisi öğrencem diye kararsızım....yardıcı olursanız sevinirim....
Cevapla
Teşekkür verenler:
#2
aynı konu, aynı cevabı veriyorum,
<!-- m --><a class="postlink" href="http://forum.iyibirisi.com/viewtopic.php?p=709#709">http://forum.iyibirisi.com/viewtopic.php?p=709#709</a><!-- m -->
burda oldugu gibi...

mükemmel tek bir dil olsaydı herşeyi gören, şuan herkes onu ögreniyor olurdu..
benim kanaatim, phpye ve benzerlerine devam,
herşey webbased programlamaya kayıyor.
php ile ilerde desktop da yazılacak, ajax zaten o ise yarıyor..
ama bunlar kemale ermis, herseyi yerli yerine oturmus degil... günden güne gelisiyor....
aynı arayıs icindeyim...
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:
#3
bu programlama konusunda bir yandan ajaxı araştırıyorum. bir yandan başka ne olabilir diye bakıyomm....


delphi.net diye bişeyde delpinin internet versiyonu galiba... siz bunu kullanıyonuz mu? nasıl bişe.... ajax daha yeni gibi... gelişene kadar bşka idarelik bişeler var mı ?



not: abi bizim okulda obs diye sistem var.. hani bahsetmiştim yaa... onun sonu .aspx ile biityo... bu hangi programda yapılmış... c# falan mı... ben ona rakip olcamda yakında php de onu yazcamSmile
Cevapla
Teşekkür verenler:
#4
aspx uzantılılar, asp.net te yapılmıstır..
asp.net aynı zamanda vb.net demek, yani visual basic in ileri versiyonu,

aslında platform bagımlı olmasa, asp.net en iyisi, tabi bir de, asp acıkkaynak degil... yani lisans istiyor

lisanslama konusunda gpl olması en tercih edileni.
gpl acıkkaynak demek..

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html">http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html</a><!-- m -->
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:
#5
biliyonuz mu? hala kafam karışık... ben bi programlama öğrenmem gerek... hala karar veremedim.... php webde çok iyi... bide masaüstünde olsa....


yani yaptıgım program... next next diye kurula bilse.... gerçi abi ...aspx olan program... sql yardımıyla localhosta çalışıyor... oda kurmumu sıkıntılı.... aslında easyphp gibi program yapabilsem... phpde de masaüstü program yapılır... easyphp biraz aytıntılı... onun yerine programı başlat olcak..saatin yanında sağ tıklıyınca... phpmyadmin falan ayrıntı olmaycak.. programı başlat dicen o otomatik... mysqli ve apachiyi başlatcak...

sonra bide kurulum yapacan... yapılan programı (c:\php\www) içine yükleyecek (ben bunu yaparım) ama easuphp gibi program yapa bilirmiiym bilmiyom...


aslında php de java + html oldugu için bence delphidende visualbasicdende iyi, html ile istedğin tsarımı vere biliyon.... ama delphide sıkıntılı... php çok iyi... işte bide easyphp gibi basit bi program yapabilsek... php ile masaüstü program çok rahatlıkla yapılır....
Cevapla
Teşekkür verenler:
#6
bahsettigin php yi kolay kuran bir program, easyphp benzeri, tahminim yapılabilir ya da belki vardır da...

easy php deployment diye ararsan biseyler cıkabilir
bu ise deployment ya da, installation wizard denir.

yani bence, phpde kurulumdan ziyade, görsel arabirim eksikligi bizim icin önemli,
o da ajax ile ya da php-gtk ile gideriliyor...
veya belki berzer baska bisey cıkar..
ama suan itibariyle, hicbisey olmadan da, webden calısan php ile istedigimiz programı yapabiliriz...
sadece görsellik masaüstü gibi tam olmaz... internet gibi olur..
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:
#7
bence abi masaüstü tasarımları eskid kaldı... web tasarımı daha iyi Smile


benim sıkıntım... kurulumdaydı... yani phpde yapılmış bir programda kurulumda sıkıntı yaşatır.. diye yapmaya çekiniyodum...ama o sıkıntı hallonurs php iyi olur...

bide php-gtk bunla birleşirse harika olur.... php-gtk bunu makelerini okudum çok övgü le bahsediyolar... inş. en yakında zmanda olurda... microsoft tan tamaıyla kurtuluruz :::Smile
Cevapla
Teşekkür verenler:
#8
cok sukur ortak bir noktada bulustuk,

aslına bakarsan bence de internet/web görünümü daha iyi denebilir.. hatta istedigin gibi sekillendiriyorsun, üstelik düz editörlerle, özel bisi olmadan... özel program gerektirmeden...

sadece insanlar bazan, eski masaüstü alışkanlıklarını web tabanlı bir uygulamada arayabilirler... belki ondan bir sıkıntı olabilir ama... ona da alışılır...

senin tek sıkıntın kurulum olsun, o zannederim halledilir...

benim ehcp, hosting control panel var mesela, <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ehcp.net">http://www.ehcp.net</a><!-- w -->, kurulumun kendisi bile php ile... Smile ama server icin o...

selamlar.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:
#9
abi ortak biyerde buluştuk ozman....
ben artık ajax sa biraz bakam. öğreneem.. sizde kaynakar varmı ?

hani diyom artık yeni bir başlık açsak... döküman linkleri versek... nasıl olur.... bende ajax dökümanı yok ...ama diğer bi sürü dökümn var... ben yardımcı olabilirim...



döküman formu açsak nasıl olur?
Cevapla
Teşekkür verenler:
#10
forum sayısı baya oldu, bu yazılım forumu altında baslık ac sen, oraya yazalım linkleri falan.
ajax ile ilgili, kaynaklar yeni, ben de google üstaddan buluyorum..

ajax development
ajax tutorial
ajax help
ajax ide

diye arama yapınca baya biseyler geliyor. hepsine bakıp incelemek lazım..
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.zapatec.com">http://www.zapatec.com</a><!-- w --> ben bakmıstım güzel gibi..
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


10tl.net Destek Forumu -