Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
textarea sorunum var...
#1
sayın abim haber ekleme blogu yapıyomda... ben textarea bitane koydum... haber metnini buraya yazaraz.. ekliyom... sıkıntım şu... biyerden wordden mesela kopyala yayıp. textareanın içine yapıştırınca...kaydet diyice..olmuyo.diyo... yaniolması için... tek tek elle yazmam grekiyor.. kopyala yapıştırmıyo...

2.ci ise.. haberi düzelt diyince.. textareanun içine bilgileri koycak... textbox a valuesine koya -biliyom... ama textaraeda nasıl olcak
Cevapla
Teşekkür verenler:
#2
ilk durumda verdigi hata nedir tam olarak. hatayı buraya yazarsan yardımcı olurum.
blog ve textarea da, tırnak sorunu olabilir.
veritabanına yazarken, tek ve çift tırnakları kodlaman lazım.
kodunu yazayım sonra.


2. durumda,

textarea icine yazılacak bilgi, $bilgi olsun,

echo "<textarea>$bilgi</textarea>";


seklinde olur.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:
#3
kodlarım aşağıdaki gibi... textareanın içine kopyala yapıştır yazınca... eklenmedi diyo(bilgi veritabanında mevcut yazısı varya o çıkıyo). hata vermiyo yani...

habergonder.php

Kod:
echo'<table width="50%" height="50%" border="0" align="center">
<tr><td >
<form action="haberekle.php" method=POST>
<table align="CENTER" face="Book Antiqua">
<tr><td>Tarih</td><td><input type="text" value="'.$tarih.'" name="tarih" ></td></tr>
<tr><td>Baslık</td><td><input type="text"  name="baslik" ></td></tr>
<tr><td>Resim Linki</td><td><input type="text" name="resim" ></td></tr>
<tr><td>Özet</td><td><textarea cols="50" rows="5" wrap="VIRTUAL" maxlength="1000" name="ozet" ></textarea></tr>
<tr><td>HABER</td><td><textarea cols="50" rows="15" wrap="VIRTUAL" maxlength="1000" name="haber"></textarea></textarea></td></tr>
<tr><td>yazan</td><td><input type="text" name="yazan" ></td></tr>

<tr><td></td><td><input type="submit" value="Haber Ekle"><input type="reset" value="Reset" ></td></tr>
</table>

</form>
</td></tr>
<tr><td></td></tr></table>';

haberekle.php

Kod:
$tarih=$_POST['tarih'];
$baslik=$_POST['baslik'];
$resim=$_POST['resim'];
$ozet=$_POST['ozet'];
$haber=$_POST['haber'];
$yazan=$_POST['yazan'];
echo"<table height='50%'>
<tr>
    <td>";
echo"<table cellpadding='0' cellspacing='0' bgcolor='#D2D2D2' border='2' bordercolor='#FFFFFF' height='50%' border='0' align=left >";
echo'<tr>
    <td>Tarih</td>
    <td>'.$tarih.'</td>
</tr>
<tr>
    <td>Başlık</td>
    <td>'.$baslik.'</td>
</tr>
<tr>
    <td>Resim</td>
    <td>'.$resim.'</td>
</tr>
<tr>
    <td>Özet</td>
    <td>'.$ozet.'</td>
</tr>
<tr>
    <td>Haber</td>
    <td>'.$haber.'</td>
</tr>
<tr>
    <td>Yazan</td>
    <td>'.$yazan.'</td>
</tr>';

    echo'</table></td>';
$tablo="INSERT INTO haberler (tarih,baslik,resim,ozet,haber,yazan) VALUES ('$tarih','$baslik','$resim','$ozet','$haber','$yazan')";
    
    if(mysql_query($tablo)) {
    echo"<tr><td>bilgi veritabanina eklenmistir.</tr></td>";
    }else{
   [b] echo"Veri Tabanına Bilgi Eklenmedi...Veri TAbanında Aynı Bilgi Mevcut";[/b]    }
echo'</table>';



duzenle.php de ise butun hepsi geliyo ama textarea içindekiler gelmiyo...

Kod:
include "config.inc";
$sorgu="SELECT * FROM `haberler` where ID=4 ";  // burdaki ID denemek için normalde forumdan gelen şeklinde olcak
$ssorgu=mysql_query($sorgu);
    
while($ekranabas=mysql_fetch_assoc($ssorgu)) {

echo'<table width="50%" height="50%" border="0" align="center">
<tr><td >
<form action="haberekle.php" method=POST>
<table align="CENTER" face="Book Antiqua">
<tr><td>Tarih</td><td><input type="text" value="'.$ekranabas[tarih].'" name="tarih" ></td></tr>
<tr><td>Baslık</td><td><input type="text"  name="baslik"  value="'.$ekranabas[baslik].'"></td></tr>
<tr><td>Resim Linki</td><td><input type="text" name="resim"  value="'.$ekranabas[resim].'" ></td></tr>
<tr><td>Özet</td><td><textarea cols="50" rows="5" wrap="VIRTUAL" maxlength="1000" name="ozet"  value="'.$ekranabas[ozet].'"></textarea></tr>
<tr><td>HABER</td><td><textarea cols="50" rows="15" wrap="VIRTUAL" maxlength="1000" name="haber" value="'.$ekranabas[haber].'"></textarea></textarea></td></tr>
<tr><td>yazan</td><td><input type="text" name="yazan"  text="'.$ekranabas[yazan].'"></td></tr>

<tr><td></td><td><input type="submit" value="Haber Ekle"><input type="reset" value="Reset" ></td></tr>
</table>

</form>
</td></tr>
<tr><td></td></tr></table>';
}
Cevapla
Teşekkür verenler:
#4
ok. düzelttim.... Smile ugraşınca olur...

$deneme=mysql_query($tablo);
if($deneme) {
echo"<tr><td>bilgi veritabanina eklenmistir.</tr></td>";
}else{
echo"Veri Tabanına Bilgi Eklenmedi...Veri TAbanında Aynı Bilgi Mevcut";
}


böle yapınca düzeldi... kaydetme... düzelt ise ... dediğiniz gibi yaptım oldu
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


10tl.net Destek Forumu -