|
istiklal marşı - mehmet akif ersoy
|
|
01-19-2007, 01:19 AM
|
|||
|
|||
|
istiklal marşı - mehmet akif ersoy
İSTİKLAL MARşI
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilÖ¢l! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celÖ¢l? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helÖ¢l Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklÖ¢l! Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Garbın Ö¢fÖ¢kını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim Ö®man dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, "Medeniyyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayÖ¢sızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı: Düşün altındaki binlerce kefensiz yatan?. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatan?. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedÖ¢? şühedÖ¢ fışkıracak toprağı sıksan, şühedÖ¢! CÖ¢nı, cÖ¢nÖ¢nı, bütün varımı alsın da HüdÖ¢, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdÖ¢. Ruhumun senden, İlÖ¢hi, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne nÖ¢mahrem eli. Bu ezanlar - ki şahÖ¢detleri dinin temeli - EbedÖ® yurdumun üstünde benim inlemeli. O zaman vecd ile bin secde eder - varsa - taşım, Her cerÖ®hamdan, İlÖ¢hi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım. Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilÖ¢l! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helÖ¢l. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlÖ¢l: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklÖ¢l! Mehmet Akif Ersoy |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım